Live Score

Κόροιβος Αμαλιάδας: Και με τη "βούλα" Μαρκόπουλος

Ο Χάρης Μαρκόπουλος, γιος του γνωστού Έλληνα τεχνικού Σούλη, που έλκει την καταγωγή του από τη Φολόη, είναι και με τη «βούλα» ο αντικαταστάτης του Βασίλη Νιπεργιάλη στον πάγκο του Κοροίβου, όπως γνωστοποίησε και η διοίκηση.

«Το Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του ΑΣΑ Κόροιβος ανακοινώνει τη συμφωνία του με τον Χάρη Μαρκόπουλο, ο οποίος θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας. Ο σχεδιασμός προχωράει με ταχεία βήματα και σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις όποιες εξελίξεις», αναφέρει η ανακοίνωση.
Το νεαρό της ηλικίας του σε συνδυασμό με τα πολύ καλά δείγματα που έχει δώσει αποτέλεσε και το λόγο, που η διοίκηση των «μπλε» κατέληξε στην επιλογή του.

Who is who
O Χάρης Μαρκόπουλος γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1982 στην Θεσσαλονίκη. Είναι γιος του γνωστού προπονητή Σούλη Μαρκόπουλου ο οποίος έχει διατελέσει τόσο τα τελευταία χρόνια όσο και παλαιότερα, προπονητής του ΠΑΟΚ (έχει πάρει και το Κύπελλο Κόρατς μαζί του) όσο και προπονητής του Άρη στο παρελθόν, αλλά και του Ηρακλή, κ.τ.λ.). Αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, ενώ ξεκίνησε τη μπασκετική του καριέρα στις Ακαδημίες του Ηρακλή (1992-96). Στην συνέχεια αγωνίστηκε στην ανδρική ομάδα του Ηρακλή (1996-02), στο Μακεδονικό (2002-03), στον ΠΑΟΚ (2003-04), στην Ξάνθη (2004-05) και στον Απόλλωνα Καλαμαριάς (2005-06).
Ως αθλητής έχει κατακτήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων και εφήβων με την ομάδα του Ηρακλή και το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα με τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.
Το 2001 είχε ατύχημα στο ταξίδι του Ηρακλή στη Λούλεα της Σουηδίας που δυστυχώς τον έκανε στη συνέχεια να σταματήσει πρόωρα το μπάσκετ. Το «σύνδρομο της οικονομικής θέσης», μια μορφή φλεβοθρόμβωσης, προκαλείται από την πολύωρη ακινησία των κάτω άκρων και επιδεινώνεται από ανατομικές ιδιομορφίες και άλλους παράγοντες, έχει σκοτώσει περισσότερους από 100 ανθρώπους και πυροδοτήσει πολυάριθμες αγωγές εναντίον αεροπορικών εταιριών λόγω των ανάλογων προβλημάτων που οδήγησαν και σε μόνιμες αναπηρίες...
Τα περισσότερα περιστατικά παρατηρήθηκαν σε αεροδρόμια απομακρυσμένων προορισμών (όπως η Ιαπωνία, η Αυστραλία, κ.τ.λ.). Όμως, το κακό μπορεί να συμβεί και σε μικρότερης διάρκειας πτήσεις.
Ο Χάρης Μαρκόπουλος, που υπήρξε εκείνα τα χρόνια σαφώς ταλαντούχος μπασκετμπολίστας, σταμάτησε νωρίς ...εκών άκων. Τη ζημιά την έπαθε ύστερα από εκείνο το ταξίδι του Ηρακλή στη Σκανδιναβία. Όταν προσπάθησε να σηκωθεί από τη θέση του για την αποβίβαση, κατάλαβε ότι τα πόδια του είχαν παραλύσει! Ευτυχώς προσωρινά. Ο Χάρης ξεπέρασε το πρόβλημα, αλλά δεν μπόρεσε να ξαναβρεί τον καλό εαυτό του για αυτό το επίπεδο. Εγκατέλειψε τα γήπεδα μόλις στα 23 του χρόνια...
* Ο Χάρης Μαρκόπουλος ως παίκτης, έχει κατακτήσει επίσης και το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε το 2000 στο Ζαντάρ της Κροατίας.
Επίσης, με την Εθνική Εφήβων κατέκτησε την 4η θέση στην Ολυμπιάδα Νεότητας.
* Την σεζόν 2005-06 άρχισε την προπονητική του καριέρα ως μέλος του τεχνικού τιμ του ΠΑΟΚ. Την σεζόν 2006-07 πήρε το «βάπτισμα του πυρός» ως πρώτος προπονητής αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Ηρακλή στην Α2.
Την σεζόν 2007-08 εργάστηκε ως μέλος του τεχνικού τιμ της ΑΕΛ (Α1).
Ακολούθως βοηθός προπονητή στον Άρη, δίπλα στον Αντρέα Ματσόν για την σεζόν 2008-09.
Και τα επόμενα χρόνια στον ΠΑΟΚ, μαζί με το Σούλη Μαρκόπουλο, μέχρι και τώρα.

  • 15/07/2014 - 18:27