Live Score

Χρήστος Γιαννακόπουλος: "Από μηδενική βάση η παραχώρηση του Κλειστού..."- "Σκοπός μας να διευρυνθεί το Εργασιακό Τουρνουά"

Της Μαρίας Καραντώνη
Το 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ πήρε τα εύσημα τόσο από τους διαγωνιζόμενους

όσο και από τους θεατές που για σχεδόν τρεις μήνες βρέθηκαν στις κερκίδες του Κλειστού Γυμναστηρίου Πύργου «Γεώργιος Βασιλακόπουλος», με την ομάδα της Αστυνομίας να επικρατεί σ’ έναν τελικό επαγγελματικού επιπέδου των Εκπαιδευτικών.
Εύσημα όμως πήρε και ο εμπνευστής της διοργάνωσης και άμισθος σύμβουλος του δημάρχου Πύργου για θέματα αθλητισμού, Χρήστος Γιαννακόπουλος, ο οποίος έφερε εις πέρας την προσπάθεια, κερδίζοντας το μεγάλο στοίχημα.
Ο Χρ. Γιαννακόπουλος μιλάει σήμερα στην «Πρωινή» για την προσδοκία το Τουρνουά να διευρυνθεί, αλλά και για τις δυσκολίες που υπάρχουν αναφορικά με την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου, δεδομένου ότι είναι αρκετά τα σωματεία που το χρησιμοποιούν.

«Διέξοδος για τους εργαζόμενους…»

Κατ’ αρχάς ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στους στόχους που εξυπηρέτησε το εν λόγω τουρνουά και αποτέλεσαν την αφορμή για την υλοποίησή του:
«Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να μπει μια σειρά στο ωράριο λειτουργίας του Κλειστού αλλά και σε ότι αφορά την καθαριότητα των χώρων, δεδομένου ότι καθημερινά είναι αρκετός ο κόσμος που περνά και κυρίως παιδιά. Παράλληλα, γνωρίζαμε και έχουμε επίγνωση ότι τέτοιες εκδηλώσεις βοηθούν τόσο στην ανάπτυξη του αθλήματος του μπάσκετ στην πόλη μας όσο και στο να δίνουν διέξοδο στην καθημερινότητα των εργαζομένων. Θεωρώ, ότι οι στόχοι μας επετεύχθησαν και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία».

«Δύσκολο εγχείρημα…»

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες του εγχειρήματος: « Ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα εκ των πραγμάτων, καθώς επρόκειτο για μια νέα διοργάνωση. Στην αρχή οι ομάδες το έβλεπαν ερασιτεχνικά, όμως όσο περνούσε ο καιρός τόσο το αντιμετώπιζαν πιο σοβαρά, με αποτέλεσμα να χρειάζονται περισσότερο το Κλειστό και για προπονήσεις. Θεωρώ ότι κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να μην αδικήσουμε κανέναν.

«Ανακατανομή στο χρόνο χρήσης του Κλειστού…»

Κατά την διάρκεια, λοιπόν, του Τουρνουά διεφάνη και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την παραχώρηση του Κλειστού σε αρκετά σωματεία, με συνέπεια να μην είναι δυνατή η χρήση για το κοινό. Για το λόγο αυτό, όπως επισημαίνει ο κ. Γιαννακόπουλος, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή και τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου, Χάρη Αντύπα προσπαθούν να βρουν τη λύση σχετικά με την παραχώρηση των εγκαταστάσεων. Άλλωστε, σε ότι αφορά το Εργασιακό Τουρνουά πρόθεση είναι να γίνει και τη νέα χρονιά πιο διευρυμένο και πιο σωστά.
«Σκοπός μας είναι τη νέα χρονιά να γίνει και πάλι το Τουρνουά και μάλιστα να είναι πιο διευρυμένο. Όμως θα πρέπει να γίνει αυτή τη φορά σωστά, όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει ανακατανομή του χρόνου χρήσης από τα σωματεία, ώστε να μπορεί και το κοινό να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις. Είναι πολλά τα σωματεία, με συνέπεια να μη μπορεί ο απλός πολίτης να απολαύσει ως πρέπει τις εγκαταστάσεις. Βέβαια δε θα πρέπει να παραβλέψουμε, ότι τα σωματεία όλη την χρονιά βοήθησαν και συνέβαλαν – προσπάθησαν ώστε να δοθεί λύση στο θέμα της επισκευής της στέγης. Με τον Δήμαρχο και τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου είμαστε σε συνεννόηση, προκειμένου να δοθεί λύση σχετικά με την παραχώρηση του χώρου. Απ’ όσο γνωρίζω ο Δήμος Πύργου το κομμάτι των αθλητικών εγκαταστάσεων και παραχωρητηρίων θα το δει πλέον από μηδενική βάση…».

«Ευχαριστούμε…»

Ο κ. Γιαννακόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και να ευχαριστήσει και τους ανθρώπους που εργάζονται, ώστε να είναι αξιοπρεπείς οι χώροι, καθώς και στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει:
«Το υπαλληλικό προσωπικό του δήμου έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Αναφέρομαι στους τέσσερις υπαλλήλους και τον έναν εθελοντή, τον κ. Κώστα Παναγούλη ο οποίος αφιλοκερδώς προσφέρει καθημερινά τις υπηρεσίες του. Εμείς από την πλευρά μας με ιδία μέσα κάνουμε παρεμβάσεις τόσο στο Κλειστό όσο και στους γύρω χώρους».
Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει και όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση του 1ου Εργασιακού Τουρνουά: «Θα θέλαμε σ’ αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε τα παιδιά του GNN, καθώς η παρουσία του στον τελικό ήταν καταλυτική και για το λόγο αυτό ο Δήμος Πύργου θα είναι αρωγός του Τουρνουά που ξεκινά την προσεχή Τρίτη στην κεντρική πλατεία του Πύργου. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και το περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού».

«Στόχος η επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου…»

Κλείνοντας, ο Χ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε και στο μεγάλο του στόχο, που δεν είναι άλλος από την επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου: «Μεγάλο στόχο αποτελεί για μένα η επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου Πύργου, το οποίο η νυν δημοτική αρχή παρέλαβε κλειστό επί δύο έτη. Θα κάνουμε τα πάντως ως προς αυτή την κατεύθυνση. Προσωπικά δε μπορώ να δεχτώ Πυργιώτες, να αναγκάζονται, να πάνε τα παιδιά τους σε μια άλλη πόλη προκειμένου να ασχοληθούν με την κολύμβηση. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε…».

  • 25/07/2016 - 21:26