Live Score

Κόροιβος- Καρύδας: "Για τη πόλη και το νομό είναι κάτι το ανεπανάληπτο"

Ο Σάκης Καρύδας έβαλε ανεξίτηλα την σφραγίδα του στην ιστορική άνοδο του Κόροιβο Αμαλιάδας στην Α1.

Σίγουρα το τρίποντο που σημείωσε 3’’ πριν την λήξη του εκτός έδρας αγώνα με την Καβάλα που ισοδυναμούσε με νίκη ανόδου τον ανέδειξε σε ‘’πρόσωπο της χρονιάς’’ για την ομάδα από την Ηλεία και όχι μόνο.
Ο πολύπειρος γκαρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (basket.gr):

-Πως από τις Σέρρες οπού γεννήθηκες και ενηλικιώθηκες βρέθηκες στην Αμαλιάδας; Ανέλυσε μας αυτή την διαδρομή και την επιλογή σου τα δυο τελευταία χρόνια να φορέσεις τη φανέλα του Κόροιβου Αμαλιάδας.
« Ήμουν πολύ νέος, μόλις 19 χρονών, όταν έφυγα από τις Σέρρες. Τότε είχα προλάβει να παίξω μια ή δυο χρονιές στο ανδρικό (Ίκαροι Σερρών) και πήρα μεταγραφή για τον Ολυμπιακό Βόλου. Από ’κει και πέρα είμαι περιπλανώμενος σε πολλές ομάδες. Πέρσι όμως μου έγινε μια πολύ καλή πρόταση από τον Κόροιβο όπου διαπίστωσα ότι κάποιοι άνθρωποι στην πόλη ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι όμορφο. Εκείνη την εποχή κάποιοι μου έλεγαν ότι ήταν ένα ρίσκο για την καριέρα μου. Αλλά, αν και είχα προτάσεις από ομάδες της Α1, τελικά προτίμησα, και δικαιώθηκα για την επιλογή μου, να έρθω στην Αμαλιάδα»

-Στην Αμαλιάδα μετά από 15 χρόνια περιπλάνησης βρήκες την ‘’Ιθάκη’’ σου;
«Αυτά τα δυο χρόνια που είμαι εδώ έχω γίνει αγαπητός στον κόσμο Δεν μετράει μόνο το αθλητικό κομμάτι για να σε σέβεται ο κόσμος. Νομίζω ότι ήταν πολύ σημαντικό που είδαν ένα παίκτη που έπαιζε στην Α1 να έρχεται στην πόλη τους. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σταθώ στο κόσμο. Η ομάδα παίρνει δύναμη από αυτούς. Όλη τη χρονιά ήταν δίπλα μας. Γέμιζαν το γήπεδο σε κάθε παιχνίδι και μας βοήθησαν πάρα πολύ στην προσπάθεια να φτάσουμε στην άνοδο. Πιστεύω ότι και στην Α1 με την στήριξη τους να δώσουν το κάτι παραπάνω για να πετύχει η ομάδα την παραμονή στην κατηγορία».

-Πως κρίνεις την πορεία του Κόροιβου στην διετή θητεία σου και πως την βλέπεις την νέα σεζόν στην Α1 κατηγορία;
«Για μένα νομίζω ότι κάναμε μια καταπληκτική πορεία Μια ομάδα που δεν την ήξερε σχεδόν κανείς Εδώ δεν γνώριζαν πώς να προφέρουν σωστά το όνομα της. Η ομάδα ουσιαστικά έπαιζε στα τοπικά πρωταθλήματα και είχε μόλις μια παρουσία στην Α2, πριν την περσινή χρονιά Με την επανεμφάνιση της ομάδα στην κατηγορία, πέρσι, φτάσαμε πολύ κοντά στην άνοδο αλλά τελικά μείναμε στην 4η θέση. Κάναμε μια φανταστική πορεία που δεν την περίμενε κανείς. Αυτό ήταν το έναυσμα για φετινή μας επιτυχία. Οι άνθρωποι της ομάδας κατάλαβαν ότι είχαν μπει οι βάσεις για να φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά Ευτυχώς η ομάδα κατάφερε φέτος να ανεβεί Είχαμε ένα πολύ καλό ράστερ για την κατηγορία με παίκτες έμπειρους. Νομίζω ότι αυτό που έγινε για τη πόλη και το νομό, γενικότερα, είναι κάτι το ανεπανάληπτα. Τώρα αυτό που πρέπει να στοχεύουν οι άνθρωποι της ομάδας είναι η παραμονή στα μεγάλα σαλόνια. Ανεξάρτητα αν θα είμαι εγώ εδώ ή όχι».

-Εσύ, θα είσαι μέλος της ομάδας στην πρώτη παρουσία του Κόροιβου στην Α1 κατηγορία;
«Είναι ακόμα νωρίς και θολό το τοπίο για την νέα χρονιά Καταρχήν πρέπει να δούμε ποιος θα ναι ο νέος προπονητής της ομάδας. Νομίζω ότι μάλλον θα παραμείνει ο Βασίλης Νιπεργιάλης. Από ‘κει και πέρα να γίνει ο σχεδιασμός για την νέα σεζόν. Εγώ είμαι δυο χρόνια στην ομάδα και είμαι και αρχηγός της. Υπάρχει τεράστια εκτίμηση στο πρόσωπο μου, Αν η ομάδα επιθυμεί να μείνω τότε θα παραμείνω. Η εμπειρία μου όμως τόσα χρόνια στο μπάσκετ και σε διάφορες ομάδες δεν μου επιτρέπει να πω κάτι με σιγουριά. Εγώ περνάω καταπληκτικά εδώ αλλά είμαι και επαγγελματίας αθλητής και δεν εξαρτάται μόνο από μένα Θα πρέπει να υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ των δυο πλευρών. Θεωρώ ότι μάλλον θα υπάρχει και τρίτη χρόνια συνεργασίας».

  • 04/06/2014 - 00:06