Live Score

Συγκίνησε...ο 40άρης!

Του Θάνου Χουλιάρα - #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24
Σε ένα κατάμεστο κυριολεκτικά αμφιθέατρο, στο Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης,

πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου το απόγευμα μια εκδήλωση που πολλοί θα ζήλευαν! Η παρουσίαση του.. 40άρη. Φυσικά δεν πρόκειται για άνθρωπο αλλά για μια ιδέα 40 ετών, το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου, συγγραφέα και κυρίως φίλου Σταύρου Κουκάκη, όπου εκεί παρουσιάζεται όλη η ιστορία ομάδας μπάσκετ του Αρκαδικού από την γέννηση του μέχρι σήμερα.

arkadikos1

Συγγραφέας όπως προαναφέραμε ο Σταύρος Κουκάκης, που έχει ασχοληθεί με το μπάσκετ, ως αθλητής, αλλά κυρίως ως δημοσιογράφος και κατέγραψε μετά από έρευνα 16 μηνών, την ιστορία της ομάδας της Τρίπολης που έπαιξε στα σαλόνια της Α’ Εθνικής.Κεντρικοί παρουσιαστές του βιβλίου δυο μεγάλες δόξες της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας ο προέδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου και ο Βασίλης Σκουντής.
Την εκδήλωση παρουσίασαν ο Πρόεδρος της ΔΕΠΕ Τρίπολης Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος και οι δημοσιογράφοι Γιώτα Καμπισιούλη και Μαρία Γαβρήλου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν μέσω γραπτού μηνύματος ο Γιώργος Βασιλακόπουλος πρόεδρος της Ε.Ο.Κ που λόγω ασθενείας δεν μπόρεσε να παρίσταται και ο βουλευτής Αρκαδίας Οδ.Κωνσταντινόπουλος. Μίλησαν πριν την παρουσίαση του βιβλίου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης που ανακοίνωσε και τη δημιουργία νέου κλειστού Γυμναστηρίου στο ΔΑΚ Τρίπολης καθώς και η πολιτευτής Εύη Τατούλη και ο Πρόεδρος του Αρκαδικού Μιχάλης Σμυρνιώτης που απένειμε τιμητική πλακέτα στον συγγραφέα του βιβλίου Σταύρο Κουκάκη. Παρόντες στην εκδήλωση, ο βουλευτής Αρκαδίας Κ.Βλάσης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β. Γιαννακούρας, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, καθώς και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Θ. Καραλής και ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκος Γιαννακόπουλος. Επίσης ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Σμυρνιώτης. Ακόμα παρόντες ήταν εκπρόσωποι της ομάδας του Αρκαδικού αλλά και του Αστέρα Τρίπολης , ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κοτραφούρης και βέβαια πολλοί φίλοι του αρκαδικού μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα όπως και πολλοί δημοσιογράφοι.

arkadikos2

Η παρουσίαση της «Ιστορίας ενός 40άρη» έκλεισε με τη μαγική φωνή της Άννας-Μαρίας Μπιλίδα που ταξίδεψε με τις μελωδίες της τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Τρίπολης.
Να ευχηθούμε και εμείς με τη σειρά μας το νέο αυτό βιβλίο σύντομα να βρεθεί σε κάθε σπίτι, σε κάθε βιβλιοθήκη, σε κάθε 'αγκαλιά'. Σταύρο..καλοτάξιδο!

arkadikos 4

Ποιός είναι ο Στάυρος Κουκάκης:
Ο Σταύρος Κουκάκης γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1970 στην Τρίπολη όπου και κατοικεί σήμερα. Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Τρίπολης το 1988 και στη συνέχεια φοίτησε για τρία χρόνια στην δημοσιογραφική σχολή «Επαγγελματικό Εργαστήρι Δημοσιογραφίας» στην Αθήνα έχοντας καθηγητές, μεγάλα ονόματα του χώρου όπως οι: Φρέντυ Γερμανός, Λιάνα Κανέλη, Σταύρος Απέργης, Νίκος Βουλέλης, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Κώστας Χούντας, Ανδρέας Παναγόπουλος, Βασίλης Φίλιας, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος κ.α
Η δημοσιογραφική του πορεία ξεκίνησε το 1988 στην Αθήνα, ενώ από το 1993 βρίσκεται μόνιμα στην Τρίπολη ξεκινώντας από την εφημερίδα «Πρωινά Νέα». Από τον Ιανουάριο του 1998 εργάζεται στην παλιότερη και ιστορικότερη εφημερίδα της Αρκαδίας «Τα Καθημερινά Νέα» ενώ παράλληλα συνεργάζεται με τις αθλητικές εφημερίδες των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.
Στην τηλεόραση συνεργάστηκε αρχικά με το AGTV και τα τελευταία χρόνια με την «Αρκαδική Τηλεόραση», ενώ είχε τις δικές του εκπομπές στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης «Sports Action» και «Μέσα σε Όλα». Ακόμα έχει συνεργαστεί με τα ραδιόφωνα Αρμονία και Horizon, έχοντας ξεπεράσει συνολικά τις 2.000 ώρες εκπομπών στα ερτζιανά.
Για πολλά χρόνια διετέλεσε Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Αστέρα Τρίπολης, ενώ παλιότερα είχε συνεργαστεί αντίστοιχα και με τον Αρκαδικό, το ΓΣ Αρκαδίας και την ΑΕΚ Τρίπολης.

arkadikos5
Ήταν μέλος του Γραφείου Τύπου στο 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ, που έγινε το 1998 στην Αθήνα και αντίστοιχα στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα το 2000 στην Θεσσαλονίκη, όντας ένας από τους 300 επίσημα Ευρωπαίους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.
Τον Ιανουάριο του 2002 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «10 & 1 Χρόνια Μπάσκετ στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ», το πρώτο πανελλαδικά βιβλίο στο είδος του και το οποίο από τον Απρίλιο του 2006 βρίσκεται στην αθλητική βιβλιοθήκη που δημιούργησε ο ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).
Από το 2002 είναι επίσημο μέλος του ΠΣΑΤ, αλλά και της AIPS (Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών), ενώ από το καλοκαίρι του 2007 είναι γενικός γραμματέας της Ένωσης Δημοσιογράφων Αρκαδίας.
Για πέντε χρόνια διετέλεσε σύμβουλος των Γενικών Γραμματέων Περιφέρειας Πελοποννήσου Αγγέλας Αβούρη και Νίκου Αγγελόπουλου, ως Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου.
Έχει βραβευθεί δέκα φορές μέχρι σήμερα για την παρουσία του στον αθλητισμό και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο από:
- Τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αρκαδίας
- Τον Δήμο Τριπόλεως
- Την Δημοτική Ραδιοφωνία Τριπόλεως
- Τον Αρκαδικό
- Τον ΓΣ Αρκαδίας
- Την ΑΕΚ Τρίπολης
- Τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας
- Τον ΓΣΜ Λύκαια
- Τον ΚΟΑΤ
- Την ΕΠΣ Λακωνίας, ενώ του απονεμήθηκε ειδικός πάπυρος από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την συμμετοχή του στην ημερίδα που έγινε στην Σπάρτη με θέμα «Γνωριμία με το ποδόσφαιρο» όπου ήταν ένας από τους βασικούς ομιλητές αναπτύσσοντας το θέμα «Σούπερ Λίγκ και ΜΜΕ».

arkadikos6
Ως αθλητής μπάσκετ αγωνίστηκε για δέκα χρόνια στον ΑΓΣ Ιωαννίνων, τον ΓΣ Αρκαδίας, την ΑΕΚ Τρίπολης (πρώτος σκόρερ όλων των εποχών) και τον Αρκαδικό, ενώ διετέλεσε για ένα μικρό χρονικό διάστημα προπονητής στα τμήματα υποδομής του ΓΣ Αρκαδίας, του Αρκαδικού και της ΑΕΚ Τρίπολης.
Από το 1995 εκλέγεται συνεχώς στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ (Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου) (1995, 1998, 2002, 2006) και από το 1998 είναι ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης. Από το 2002 μέχρι το 2007 ήταν μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΕΟΚ, συμμετέχοντας σε αρκετές ημερίδες, συνέδρια και συζητήσεις που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του αθλητισμού.
Τέλος, έχει παρουσιάσει εκδηλώσεις αθλητικών σωματείων και ενώσεων.
Αγαπημένο του μοτό για την ενασχόληση με την πολιτική και τα κοινά αυτό που είχε πει κάποτε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρρυ Τρούμαν: «Είναι εκπληκτικό τι μπορείς να κατορθώσεις, εάν δεν σε ενδιαφέρει ποιος κερδίζει την αναγνώριση»

  • 22/09/2016 - 16:36