Live Score

Χωρίς Σφυρίχτρα: Επανασύσταση των Σύνδεσμο Διαιτητών!

ΤΕΛΟΣ στην υπολειτουργία των Συνδέσμων Διαιτητών τίθεται με το νέο αθλητικό νόμο που ετοίμασε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο ΝΕΟΣ αυτός νόμος, τον οποίο ετοίμασε ο Υπουργός, Γιάννης Ανδριανός, έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για δέκα ημέρες και ακολούθως θα πάει στο τμήμα μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, για περαιτέρω συζήτηση και ακολούθως θα πάει για ψήφιση στην Ολομέλεια.
Με το νέο αυτό νόμο, ανάμεσα στα άλλα ως προς τη Διαιτησία, κάθε ΕΠΣ περιορίζεται στα του οίκου της και οι Σύνδεσμο Διαιτητών αποκτούν την παλαιά ισχύ τους. Όπως διαβάζουμε στο άρθρο 85 «ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ» σε κάθε περιφερειακή ενότητα μπορεί να συσταθεί Σύνδεσμος Διαιτητών για κάθε κλάδο άθλησης.
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ Διαιτητών είναι σωματείο. Δεν επιδιώκει την απόκτηση κέρδους κι έχει ως κύριο έργο την υποβολή πινάκων διαιτητών για τους αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων, τη διενέργεια προαγωγικών εξετάσεων των διαιτητών τοπικών κατηγοριών και την επιμόρφωση αυτών.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ επανέρχεται σε ισχύ και η ΟΔΠΕ, η οποία εδώ και 15-20 χρόνια βρίσκεται σε… χειμερία νάρκη. Με ιδιαίτερη χαρά ο Ηλείος βουλευτής και πρόεδρος του ΣΔΠΗ, Ανδρέας Μαρίνος, μας πήρε περιχαρής πρώτος και μας έδωσε τα ευχάριστα για τη Διαιτησία νέα. Προσωπικά διατηρώ επιφυλάξεις, αν η Κυβέρνηση μπορέσει να φέρει σε πέρας τον αθλητικό αυτό νόμο, αν το πετύχει θα έχει συμβάλει στην ομαλοποίηση της κατάστασης που επικρατεί σήμερα στη Διαιτησία και κυρίως εκεί, όπου  η Ένωση έχει βάλει… χέρι στον αντίστοιχο Σύνδεσμο, όπως δυστυχώς συμβαίνει και στην τοπική ΕΠΣ, όπου ο αυταρχισμός έχει οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις.

Ενδιαφέρουν κι αυτά
* ΜΑΖΕΨΕ τους παρατηρητές αγώνων ο υπεύθυνος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ, Γρηγόρης Ηλιόπουλος. Δεν ξέρω, αν έδωσαν παρουσία και οι 13. Αν δεν το έδωσαν θα έπρεπε να την αναβάλει, ώστε να είναι όλοι εκεί κι επιτέλους να μάθουνε τα καθήκοντά τους, ώστε να μην δημιουργούνται παρεπόμενα.
* ΕΠΕΙΤΑ πώς είναι δυνατόν ένας παρατηρητής να πάει στη συγκέντρωση αυτή και μετά να συνεχίσει στην επιμορφωτική της Επιτροπής. Θα κλείσει εκεί τετράωρο!
* ΠΑΝΤΩΣ τα όσα είπε ο κ. Ηλιόπουλος ήταν εποικοδομητικά και επί τέλους να μάθουν όλοι, πώς συντάσσεται μια έκθεση. Τόσα χρόνια δεν έμαθαν. Εν πάση περιπτώσει θεωρώ, πως ο Ηλιόπουλος προσπαθεί όσο το δυνατόν να κάνει τη δουλειά του καλύτερα. Και η δουλειά αυτή μόνον εύκολη δεν είναι.
* ΠΟΛΥ καλή διαιτησία έκανε ο Νίκος Σταυρόπουλος στον αγώνα Α2 ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΙΒΟΣ- ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ. Το κυριότερο, επειδή κάποιοι κακομαθημένοι παίκτες προσπάθησαν να του πάρουν τον αέρα, τους έλεγξε πειθαρχικά. Τους έκοψε τη… φόρα και το παιχνιδάκι βγήκε μια χαρά. Ακόμη είχε σωστές αποφάσεις.
* ΑΥΤΟΣ ο πίνακας διαιτητών Α’ Κατηγορίας προβλέπεται ή όχι από τον ισχύοντα Κανονισμό Διαιτησίας; Αν ισχύει, γιατί δεν ανακοινωνεται από την ΕΠΣ, αν και φτάσαμε στη δέκατη αγωνιστική. Κόκαλα έχει;
* ΜΕΓΑΛΗ απογοήτευση υπάρχει στο διαιτητικό χώρο των αξιολογημένων. Ουδείς μπορεί να «προφητεύσει» τι θα γίνει τον προσεχή Γενάρη. Άπαντες κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Αυτά προς γνώση του προέδρου της Επιτροπής Άρη και των συν αυτώ. Αν περιμένουν να πέσει ο Γ. Σαρρής είναι βαθιά νυχτωμένοι…

Σφυρίγματα
* ΣΤΟΝ αγώνα Γ’ Εθνικής, Μανδραϊκός- Βύζας, τοπικό ντέρμπι στη Δυτική Αττική, θα σφυρίξει ο Ηλείος διαιτητής (ανήκει στην ΕΠΣ Ζακύνθου) Άγγελος Αδαμόπουλος.
* ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ το μέλος της Επιτροπής ο κ. Γιαννόπουλος θα «τσεκάρει» το Μεσσήνιο ρέφερι Μπλάνα στον αγώνα Β’ Εθνικής Ερμιονίδα- Ψαχνά.
* ΤΗΝ περασμένη Δευτέρα στην επιμορφωτική συγκέντρωση δίδαξε ο κ. Ηλιόπουλος σχετικά με σπρωξίματα και κρατήματα των παικτών στα στημένα.
* Ο ΝΙΚΟΣ Σταυρόπουλος με βοηθούς τους Ασημακόπουλο, Παναγόπουλο και παρατηρητή διαιτησίας το Γρηγόρη Ηλιόπουλο αύριο πάνε ταξιδάκι στο Τζάντε. Οι τρεις θα σφυρίξουν Κ19 Ζάκυνθος- Παναχαϊκή κι ο τέταρτος θα τους «τσεκάρει».
Π.Κ.Τ.

 * Στη φωτό, ο Νίκος Σταυρόπουλος, αξιολογημένος στην 4η κατηγορία περιμένει άνοδο το Γενάρη

  • 28/11/2014 - 10:19