Live Score

Στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη δεν υπάρχουν δικαιολογίες

 

Ο Γιώργος Περπερίδης γράφει για το υπερσύγχρονο σπίτι των "ερυθρόλευκων", που αποτελεί μια πραγματική κληρονομιά για τον Ολυμπιακό και αφαιρεί κάθε δικαιολογία σε όσους αθλητές περνούν τις πύλες του.

Κάτι περισσότερο από τέσσερις ώρες χρειάζεται κανείς για να εξερευνήσει τα άδυτα του Αθλητικού Κέντρου Ρέντη. Ενός υπερσύγχρονου προπονητικού κέντρου, που πλέον έχει ξεφύγει για τα καλά από την ελληνική πραγματικότητα και συγκαταλέγεται στα κορυφαία της Ευρώπης.

Κάτι που μαρτυρά και το γεγονός πως κορυφαίοι σύλλογοι της Γηραιάς Ηπείρου επισκέπτονται συχνά τα τελευταία χρόνια τις εγκαταστάσεις των Πειραιωτών, προκειμένου να διαπιστώσουν τον τρόπο λειτουργίας και τους χώρους του Αθλητικού Κέντρου Ρέντη.

Η έκταση αγοράστηκε το 1962 και η κατασκευή του ξεκίνησε το 1965. Η ανακατασκευή του ολοκληρώθηκε το 2003.

Η ολική αναμόρφωση του προπονητικού κέντρου των "ερυθρολεύκων" ξεκίνησε σταδιακά από το 2010, όταν και η διοικητική σκυτάλη πέρασε από τα χέρια του Σωκράτη Κόκκαλη σε αυτά του Βαγγέλη Μαρινάκη, φτάνοντας στη σημερινή της εντυπωσιακή μορφή που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες: στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε γήπεδα, εγκαταστάσεις, ιατρικά μηχανήματα, μεθόδους αποκατάστασης, χώρους αναψυχής, διατροφή και προπονητικές μεθόδους, στην ουσία παρέχει στον οποιοδήποτε αθλητή (της πρώτης ή της δεύτερης ομάδας) οτιδήποτε χρειάζεται στη διάρκεια της διαμονής του στο προπονητικό κέντρο για να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Σήμερα μιλάμε για μια έκταση που απλώνεται στα 100 στρέμματα και με τις ανάγκες να αυξάνονται διαρκώς, μοιραία αυξήθηκε και το ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται για τις καθημερινές λειτουργίες των εγκαταστάσεων και το οποίο φτάνει τους 130 εργαζομένους!

Η επένδυση που έχει γίνει την τελευταία επταετία στις προπονητικές εγκαταστάσεις υπολογίζεται στα 40 εκατ. ευρώ. Μπορεί να γραφτούν κείμενα χιλιάδων λέξεων, ή να γίνει μια αφήγηση ωρών για να μπορέσει να περιγράψει κάποιος όσα συναντά μπαίνοντας στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη.

Κινδυνεύοντας να χαρακτηριστεί υπερβολικός, ακόμη και γραφικός. Στην πραγματικότητα όμως ούτε γραπτώς, ούτε στο μιλητό μπορεί να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του εγχειρήματος των "ερυθρολεύκων". Χρειάζεται να το δεις για να καταλάβεις.

ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Συνολικά οκτώ είναι τα γήπεδα μέσα στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη. Τέσσερα υβριδικά (80% φυσικός χλοοτάπητας - 20% συνθετική ίνα) και τέσσερα συνθετικά (με φυσικό καουτσούκ από την Πολωνία, που δεν βγάζει αναθυμιάσεις σε μεγάλες θερμοκρασίες και είναι φιλικό προς τα παιδιά των τμημάτων υποδομής). Εσχάτως δημιουργήθηκαν επίσης ένα γήπεδο beach soccer και δύο foot volley.

Αυτή την εποχή πραγματοποιείται πλήρης ανακατασκευή του γηπέδου G2 (105x68), ενός εκ των δύο που χρησιμοποιεί βασικά η πρώτη ομάδα. Έχει πέσει χαλίκι, από πάνω σωλήνες για το αποστραγγιστικό και έχει στρωθεί άμμος που έχει έρθει από την Αίγυπτο λόγω υψηλής ποιότητας (έχει την ίδια σύσταση και είναι ομοειδή).

Στον φυσικό χλοοτάπητα θα περαστεί με κέντημα, από ειδικό μηχάνημα, συνθετική ίνα στα 8 εκατοστά. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα στοιχίσει στους Πειραιώτες μίνιμουμ 700 χιλιάδες ευρώ.

  • 14/06/2018 - 02:16