Live Score

Open Championship – Summer Edition II: Έλαμψε το Kick boxing στην Αρχ. Ολυμπία- Μοναδικό θέαμα σε όλες τις κατηγορίες

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη φιλόξενη και ιστορική Αρχαία Ολυμπία το Open Championship – Summer Edition II με μεγάλες αναμετρήσεις στο Kick Boxing την Κυριακή 26 Ιουνίου στο κλειστό γυμναστήριο Αρχ. Ολυμπίας.

Το κοινό απόλαυσε ένα μοναδικό θέαμα ανάμεσα σε αθλητές που τα έδωσαν όλα μέσα στο ρινγκ. Και φυσικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στράφηκε στις αναμετρήσεις της τελικής τετράδας και στους διεκδικητές των τίτλων.

kick open2
Η ημέρα των αγώνων ξεκίνησε σε εξαιρετικό κλίμα με τις αναμετρήσεις του διασυλλογικού πρωταθλήματος. Αθλητές του Kick Boxing κάθε ηλικίας έδειξαν την αγνή μορφή του αθλήματος και χειροκροτήθηκαν από το κοινό, τους συναθλητές, τους γονείς τους, που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Αρχαίας Ολυμπίας.

kick open3

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων του διασυλλογικού, τη σκυτάλη πήραν οι μεγάλες αναμετρήσεις ανδρών και γυναικών στο κεντρικό ρινγκ.
Νικητής της βραδιάς στο ξεχωριστό Muay Thai, μέσα από τους αγώνες της τετράδας, αναδείχθηκε ο Δήμος Ασημακόπουλος (ΑΣ Ανδρομάχης Πάτρας), που επικράτησε στον τελικό του Φώτη Καλάση (Golden Phoenix Καλαμάτα). Ο Ασημακόπουλος νωρίτερα είχε επικρατήσει του Θοδωρή Θεοδώρου (Elite Fight Club Ιωάννινα), ενώ ο Καλασης έφτασε στον τελικό ύστερα απο σκληρή μάχη με τον γνωστό επαγγελματία αθλητή και φαβορί της τετράδας Muay Thai Χρήστο Σαλάτα (Fight Lab). Να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά λοιπόν χάρις το Open Championship, το κοινό της Ηλείας παρακολούθησε αγώνες Muay Thai. Τρεις αγώνες που άφησαν το κοινό άφωνο.

kick open4
Στος αγώνες για την Ζώνη WKF Heavyweight, οι Δημήτρης Μάλλιαρης (Γιαννακόπουλος ) και Adrei Danilla (Glory Club Athina), έδωσαν μια εξαιρετική μάχη. Οι θεατές απόλαυσαν εναν αγώνα που είχε δυνατά χτυπήματα, αποφασιστικότητα και πάθος για την κατάκτηση της ζώνης. Τελικός νικητής αναδείχθηκε ο Ήλειος Δημήτρης Μάλλιαρης από τα Λεχαινά, που αγωνιζόμενος μπροστά στο κοινό του, έδειξε πως θέλει τη νίκη και επικράτησε ενός αξιόλογου αντιπάλου.
Στην Ζώνη OPEN -75 kg ο Μανώλης Παπουτσής (Καψιμάλης) ήταν ο νικητής σε έναν δυναμικό αλλά συνάμα τεχνικό αγώνα επί του Λούη Μαρκούλια (Fight Lab).
Στην Ζώνη OPEN - 63 kg, κυριάρχησε ο Παναγιώτης Γεωργανας (Καπώνης Golden Phoenix Καλαμάτα), ο οποίος επικράτησε του νεαρού και ταλαντούχου Χρήστου Μαργαρώνη (Α.Σ Στρατων Αιγίου).
Πέρα από τους αγώνες όμως είδαμε και μια υπέροχη επίδειξη ζωής, πειθαρχίας και ψυχικής δύναμης, από τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο και τον Τάκη Ευθυμίου. Ο κ. Χριστόπουλος διδάσκει πολεμικές τέχνες εδώ και χρόνια, σε ιδρύματα με κακοποιημένα παιδιά, σε ανθρώπους με αναπηρία. Ο αθλητής του Τάκης Ευθυμίου, που εκπαιδεύεται στις πολεμικές τέχνες, είναι ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων της Π.Ε. Ηλείας, πανελλήνιος πρωταθλητής άρσης βαρών σε πάγκο και κάτοχος φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του πανελλήνιου ρεκόρ στην κατηγορία του. Μαζί παρουσίασαν μέρος από την προπόνησή τους και ένα σενάριο μάχης κατά το οποίο άνθρωπος σε αναπηρικό αμαξίδιο θα δεχτεί ένοπλη και άοπλη επίθεση.

kick open5
Η διοργάνωση στέφθηκε από επιτυχία σε όλα τα επίπεδα. Το κοινό της Ηλείας αγκάλιασε το Kick Boxing και το υποστήριξε ποικιλοτρόπως. Ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, επίσημος αντιπρόσωπος του Open Championship στην Πελοπόννησο, εκ μέρους της διοργάνωσης, θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Εμπορικό Σύλλογο Αρχαίας Ολυμπίας που με ανιδιοτέλεια βοήθησε στο να γίνει μια άκρως επαγγελματική διοργάνωση με σοβαρότητα και ποιοτικά παιχνίδια. Επίσης, θέλει να ευχαριστήσει όλους τους προπονητές που ήρθαν με τις αποστολές τους και στήριξαν την διοργάνωση στον ιερό τόπο του αθλητισμού. Τους θεατές αλλά κυρίως τους γονείς, συγγενείς και φίλους που ήταν στο πρωινό διασυλλογικό στηρίζοντας τους ανερχόμενους αθλητές. Γιατί εκεί είναι η αρχή που ωθεί όλους τους ασκούμενους στις μεγάλες βραδιές αγώνων και στο αγωνιστικό πνεύμα. Τέλος τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της διοργάνωσης για την έμπρακτη βοήθειά τους στην διεξαγωγή των αγώνων.

 

  • 27/06/2016 - 19:03