Live Score

Κόροιβος: Αν. Γκρουμούσας: "Ο κόσμος και οι χορηγοί μας αποτελούν τη δύναμή μας"

Ο Ανδρέας Γκρουμούσας έχει συνδέσει το όνομά του με το τμήμα βόλεϊ του Κοροίβου, το οποίο έχει χαρίσει κατά το παρελθόν πολλές συγκινήσεις στους Ηλείους φιλάθλους.

Μετά όμως από την απώλεια της ανόδου στην Α1 Εθνική (προ τετραετίας) ο Κόροιβος ουσιαστικά «αδρανοποιήθηκε» σε ότι αφορά την ανδρική ομάδα. Ωστόσο μετά από επιμονή, υπομονή και την διάθεση όσων πραγματικά αγαπούν αυτή την ομάδα, ο Κόροιβος «αναγεννήθηκε», επανήλθε στο προσκήνιο, επέστρεψε στην Α2 και πλέον άπαντες στο σύλλογο είναι έτοιμοι την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο να κάνουν το βήμα παραπάνω. Ο Ανδρέας Γκουμούσας, επί έτη προπονητής σε ανδρική ομάδα και ακαδημίες, μιλάει σήμερα στην «Πρωινή», κι αφού κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν, αναφέρεται στα πλάνα που υπάρχουν ενόψει της επόμενης περιόδου, όπου ο πήχης θα έχει ανέβει!
Παράλληλα καλεί τον κόσμο και τους χορηγούς, όπως συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό της ομάδας. Αναλυτικά τα όσα μας είπε:

- Είσαι από τους ανθρώπους που το όνομά τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το βόλεϊ του Κοροίβου, προσφέροντάς μας κατά το παρελθόν πολλές συγκινήσεις. Για σένα ποια ήταν η κορυφαία στιγμή που έζησες με τον Κόροιβο;

«Εγώ μαζί με την ομάδα και τη διοίκηση ζήσαμε πολλές μεγάλες στιγμές κατά το παρελθόν. Δηλαδή καταφέραμε μια άνοδο από την Γ’ στην Β’ Εθνική, μετά από την Β’ στην Α2, με κορμό Αμαλιαδαίους αθλητές, ενώ τις επόμενες δύο σεζόν στην Α2 την πρώτη τερματίσαμε στην 4η θέση ενώ την επόμενη παίξαμε στον τελικό και χάσαμε από ατυχία την άνοδό μας στην Α1. Άλλωστε και τα 4 αυτά χρόνια μόνο χαρές γεύτηκα μ’ αυτή την ομάδα».

- Μετά από την απώλεια της ανόδου στην Α1 την επόμενη σεζόν η ομάδα έπαιξε μόλις ένα παιχνίδι και στη συνέχεια αποσύρθηκε. Όμως έκτοτε έχει ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια. Θα ήθελες να μας πεις περισσότερα επ’ αυτού;

«Όταν αποσυρθήκαμε προ τριετίας από το πρωτάθλημα, μας περίμενε στη συνέχεια μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, καθώς μείναμε ουσιαστικά με 12 δελτία παικτών από τα τμήματα υποδομής και μόλις δύο μπάλες! Άρα αντιλαμβάνεστε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε, ξεκινώντας την νέα προσπάθεια, αφού αρχίζαμε πάλι από το μηδέν. Ωστόσο με υπομονή κι υπομονή και με τη βοήθεια ακόμα κάποιων ανθρώπων (Σωτηρόπουλος, Σάκκος, Αϊβαλιώτης) αλλά και με τη βοήθεια αυτών των γονιών των 12 παιδιών καταφέραμε να ορθοποδήσουμε… Ετσι την πρώτη χρονιά συμμετείχαμε μόνο στο παιδικό πρωτάθλημα, όπου και προκριθήκαμε στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος, την δεύτερη χρονιά οι Παίδες με την προσθήκη και των Αριστόπουλου, Τσερεγκούνη, που προς τιμή τους στήριξαν την προσπάθεια, βγήκαμε δεύτεροι στο τοπικό πρωτάθλημα και την περσινή σεζόν με τους μικρούς να αποκτούν πλέον περισσότερες εμπειρίες και με την βοήθεια και των δύο παλαιότερων που αναφέραμε, επιστρέψαμε στην Α2 Κατηγορία».

- Πως κρίνεις την φετινή συμμετοχή του Κοροίβου στην Α2

«Κατ’ αρχάς στηριχτήκαμε σε δέκα Αμαλιαδαίους αθλητές και κάναμε μόλις δύο μεταγραφές. Η πορεία μας κρίνεται επιτυχημένη, καθώς ο στόχος της παραμονής επετεύχθη. Αλλά εγώ η αλήθεια είναι ότι περίμενα καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογική κατάταξη, κάτι που όμως δεν συνέβη λόγω και κάποιων άλλων παραγόντων…».

- Για την επόμενη χρονιά ποιες είναι οι βλέψεις σας και οι προσδοκίες σας. Να περιμένουμε από τον Κόροιβο κάτι παραπάνω από μια απλή παραμονή;

«Η διάθεση η δική μου και της διοίκησης είναι να κάνουμε το βήμα παραπάνω και να εκμεταλλευτούμε την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Στόχος μας λοιπόν θα είναι η πρώτη τετράδα που οδηγεί σε μια ενιαία Α2 Εθνική, επιχορηγούμενη ξανά από την πολιτεία».

- Για να επιτευχθεί ο στόχος, από τι θα εξαρτηθεί;

«Κατ’ αρχάς θα πρέπει να στηρίξουν την όλη προσπάθεια όλοι οι Αμαλιαδαίοι αθλητές, γιατί μόνο όφελος θα έχουν απ’ αυτό και επειδή το τμήμα στηρίζεται πάντα οικονομικά στους χορηγούς κι απλούς φίλους του βόλει, τους καλούμαι να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθειά αυτή σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Και σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω, ότι τα τελευταία 5 χρόνια σαν τμήμα δεν έχουμε λάβει καμία κρατική επιχορήγηση. Άρα αντιλαμβάνεστε ότι ο κόσμος και οι χορηγοί μας αποτελούν και θα αποτελέσουν τη δύναμή μας».

- Ο πήχης λοιπόν υπό προϋποθέσεις έχει τεθεί ψηλά. Αυτό σημαίνει ότι έχετε ήδη ξεκινήσει και το σχεδιασμό, που αφορά την κατάρτιση του ρόστερ;

«Έχουν γίνει οι σχετικές διεργασίες και ήδη έχει αποφασιστεί ποιοι θα αποχωρήσουν. Κι αυτοί είναι οι Πατρινός (επιστρέφει στην ΕΑΠ), Φωτιάδης, ενώ έχουμε πρόταση μεταγραφής για τον Μιχόπουλο, χωρίς όμως οικονομικά ανταλλάγματα για την ομάδα (από σύλλογο της Α1) και δε θα παραχωρηθεί αν ο σύλλογος δεν επωφεληθεί. Παράλληλα ο Τσούμας υπολογίζεται από την ομάδα και θα εξαρτηθεί μετά από συζητήσεις η παραμονή του. Κατά τα άλλα ο Παναγιωτάρας Φώτης θα πάει φαντάρος, ενώ ο αδερφός του Σταύρος δεν έχει έρθει σε συμφωνία. Με βάση αυτά το σίγουρο είναι ότι η ομάδα κινείται για έναν πασαδόρο κι έναν ακραίο. Ίσως γίνει και μια 3η μεταγραφή, που θα εξαρτηθεί απ’ όλα τα παραπάνω».

- Ο Κόροιβος «αναγεννήθηκε» ουσιαστικά επειδή είχε πολύ καλά τμήματα υποδομής. Τι θα ήθελες να πεις γι’ αυτό.

«Αυτή τη στιγμή η ακαδημία μας αριθμεί 100 παιδιά. Το παμπαιδικό μας τμήμα έχει ήδη προκριθεί στην επόμενη φάση ενώ για την ερχόμενη χρονιά σχεδιάζουμε και μια ομάδα παίδων. Επίσης έχουμε κάνει άνοιγμα και στον γυναικείο αθλητισμό με μία ομάδα κορασίδων και δύο παγκορασίδων. Κι όλη αυτή η προσπάθεια στηρίζεται στους χορηγούς μας, που τους ευχαριστούμε πολύ, και στους γονείς των αθλητών μας και σε κανέναν άλλο!».

  • 17/06/2015 - 14:50